Jdi na obsah Jdi na menu

Dropkick Murphys lákají na nové album skladbou Ten Times More

4. 9. 2022

021---dropkick-murphys.jpgDropkick Murphys (foto: Angelika Špicarová)

Dropkick Murphys připravili na 30. září vydání nové studiové desky. A tentokrát se ubírají jiným, dosud nevyzkoušeným směrem. Bude se totiž jednat výhradně o akustickou nahrávku. O svou typickou dravou energii však skupina zjevně nepřijde.

Důvod k tomuto kroku je zjevný, nová deska „This Machine Still Kills Fascists” bude poskládaná z nepoužitých textů zpěváka jménem Woody Guthrie. Ten měl obrovský vliv na začínající americké folkové hnutí v šedesátých letech, hodně ovlivnil i Boba Dylana, především je to však klíčová osobnost protestsongu a v politické rovině i dělnického hnutí ve 40. a 50. letech minulého století. Bostonská kapela chce převést Guthrieho verše do současnosti a ukázat, že mají stále svoji platnost.

Hlavní postavou v celém příběhu vzniku alba je Guthrieho dcera Nora, která spravuje otcův odkaz a pro Dropkick Murphys během let připravila speciálně vybranou kolekci textů. „Ten projekt vznikal velmi dlouho,” popsal zakladatel skupiny Ken Casey. „Nora Guthrie měla dojem, že bychom se jejímu otci líbili, že jsme svým způsobem spřízněné duše, což je pro nás velká čest.”

Již před časem byl zveřejněn první singl „Two 6's Upside Down”, nyní formace představuje druhý. Skladba „Ten Times More” byla napsána a zaranžována přímo ve studiu a opírá se o Guthrieho dělnický bojový pokřik. Výsledkem je energická dupárna, která stojí na rytmu, naštvaném zpěvu, sborových odpovědích a funkčně použité harmonice. K písni vznikl i jednoduchý videoklip, který celou kapelu zachycuje při zpěvu. Mezi jejími členy se objevují papírové figuríny momentálně nejvýraznějších odpůrců levicového hnutí.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář