Jdi na obsah Jdi na menu

Dropkick Murphys natočili destruktivní klip k písni Smash Shit Up

3. 2. 2020

021---dropkick-murphys.jpgDropkick Murphys (foto: Angelika Špicarová)

Bostonští celtic punkeři Dropkick Murphys vydali poslední album „11 Short Stories Of Pain & Glory” před třemi lety. Za tu dobu stačili několikrát projet svět křížem krážem, dvakrát se dokonce zastavili i v Praze. Tak jako tak, pomalu už je čas na další desku.

Ta zatím ohlášena nebyla, kapela ovšem nyní dala nedočkavým fanouškům alespoň malou záplatu. Na pátek 31. ledna totiž hudebníci připravili vydání digitálního singlu „Smash Shit Up”, který je na streamovacích službách k dispozici v tandemu s coverem „The Bonny”.

Ve dvojici songů Dropkick Murphys kráčejí dnes už typickou cestou, která jim na posledních nahrávkách přitáhla značné množství nových posluchačů. Prim hraje sice punková energie, ale jen těžko lze zároveň přeslechnout typickou melodiku a chytlavé refrény. Píseň „Smash Shit Up” tak sice vyloženě nepřekvapí, ale strhující drive jí rozhodně nechybí. Totéž lze říct i o „The Bonny”, jež si skupina vypůjčila z repertoáru Gerryho Cinnamona.

Prvně jmenovanou skladbu doprovází také patřičně destruktivní videoklip, který koncentrovanou energii jen umocňuje. Kromě cihel létají vzduchem kytary, následně dojde i na kladiva nebo bagr.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek