Jdi na obsah Jdi na menu

Ed Sheeran truchlí nad smrtí blízkých přátel v písni Eyes Closed

29. 3. 2023

016---ed-sheeran.jpgEd Sheeran (foto: Angelika Špicarová)

Britský písničkář Ed Sheeran představil první song z chystaného alba „− (Subtract)”. Skladba nese název „Eyes Closed” a zpěvák k ní natočil rovnou i videoklip.

Přes líbivý a chytlavý beat autor v písni bojuje s vnitřními démony a vyrovnává se s bolestí ze ztráty dvou přátel. Snímek začíná ponurým záběrem na auto potopené v hluboké vodě, v němž bezvládně plave právě Ed Sheeran. Následně se přesouváme doprostřed baru, kde interpret smutně posedává na židli, zpívá a nakonec tančí.

Všude ho však následuje huňatá modrá příšera, která se navíc postupně zvětšuje. Na první pohled může působit komicky, jakmile se ale zaposloucháme do textu a přečteme si Edovo vyjádření, získá tento výjev daleko vážnější nádech.

„Když jsem přemýšlel o konceptech videoklipu k ‚Eyes Closed’, chtěl jsem, aby byl inspirován filmy jako ‚Harvey’. Hlavní hrdina zde má imaginárního kamaráda, velkého králíka, kterého nikdo jiný nevidí. A nedávno jsem dceři četl knihu, kde je vyobrazen smutek v podobě neviditelného stvoření,” vysvětluje muzikant.

K procesu vyrovnávání se se zmíněnými smutnými událostmi pak dodává: „Smutek vás často všude následuje, pohlcuje místnosti, v nichž se nacházíte. Vy ho cítíte a vidíte, ale nikdo okolo vás nemůže. A tak jsem se rozhodl do klipu vložit vlastní velké, modré monstrum. Postupně se zvětšuje a zvětšuje, dokud nezaplní celou místnost a stejně jako smutek se stane tou jedinou věcí, co můžete vidět.”

„Eyes Closed” se tak sice pyšní hlubokou myšlenkou, která poslechu dodává mnohem víc emocí, ovšem ve finále moc nevyčnívá. Což je rozhodně škoda, jelikož Ed Sheeran tímto kouskem mohl opravdu překvapit. Vsadil však na jistotu. Novinka rozhodně neurazí, ale bohužel ani příliš nenadchne.

Text - zdroj: musicserver.cz/Robin Sedlmaierů

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář