Jdi na obsah Jdi na menu

Editors natočili nový videoklip s využitím umělé inteligence

6. 5. 2022

editors.jpgEditors (foto: Rahi Rezvani)

Britští Editors představili nový singl „Heart Attack”, který rovnou opatřili i klipem. Skladba hned od úvodu zaujme pulzující intenzitou, osmdesátkovými syntezátory a epickými bubny.

Na jednu stranu jde o jasný vzkaz, že začíná nová éra Editors, na druhou stranu však především díky nezaměnitelnému vokálnímu projevu Toma Smitha song bez problémů zapadá do tvorby kapely. „‚Heart Attack’ je o posedlosti, o ztrátě sebe sama v někom jiném, je to trochu morbidní milostná píseň,” prozradil frontman k čerstvému počinu.

Pro videoklip se rodáci z Birminghamu spojili s průkopnickým režisérem a vizuálním umělcem Felixem Greenem, který pomocí umělé inteligence vytvořil rozsáhlou, temně psychedelickou pouť. „Obvykle se při natáčení hudebního klipu snažím naladit na song a najít vizuál, který s ním rezonuje nejhlasitěji. Nedávno jsem ve svých videích pracoval s uměním generovaným umělou inteligencí. Je to relativně nová technologie, ale její vývoj se neustále zrychluje. Plný potenciál pro to, aby se zcela změnil proces vizuální tvorby, se teprve dostaví. V současné době přemýšlím o práci s AI jako o spolupráci se šíleným autorem, který bral hodně LSD. Je jistě docela zajímavé nechat se vzít na psychedelickou cestu počítačem, který toho viděl příliš mnoho,” doplnil Felix Green.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb