Jdi na obsah Jdi na menu

Editors vyprávějí příběh o neutuchající přitažlivosti i odpudivosti

19. 8. 2022

editors.jpgEditors (foto - zdroj: facebook.com)

Britská kapela Editors aktuálně láká na nové album nazvané „EBM” skladbou „Kiss”, kterou provází velmi povedený a lehce provokativní videoklip.

Téměř osm minut dlouhý snímek je pohybovou variací na téma lidského sblížení, jež může provázet hned několik nástrah a krkolomných zábran. Tanec se zde stal základním médiem vyjádření příběhu. V hlavních rolích se představuje dvojice tanečníků Harry Ondrak-Wright a Rory Macleod, kteří znázorňují jednotlivé fáze touhy, ale i nečekané odpudivosti. Výrazným prvkem v závěru klipu je pak černě zabarvený pruh látky.

„Napadlo mě ukázat příběh dvou duší, které se neustále přitahují a zároveň odpuzují, ale nikdy se tak úplně nespojí. Dokud nakonec skutečně nepodlehnou tomu, že jsou spolu propleteny v dobrém i ve zlém,” dodává autor videa, jímž je kytarista skupiny Justin Lockey. Choreografii vymyslela Sophia Hurdley, s natáčením vypomohl i Justinův bratr James a jeho produkční společnost Hand Held Cine Club.

Připomeňme, že sedmá řadová deska „EBM” vyjde v pátek 23. září a bude obsahovat devět skladeb. Nahrávka bude fyzicky k dispozici na kazetách, cédéčkách a vinylech černé a oranžové barvy.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář