Jdi na obsah Jdi na menu

Elizabeth Kopecká kráčí po dobře zvolené cestě ambiciózního popu

16. 10. 2024

elizabeth-kopecka.jpgElizabeth Kopecká (foto - zdroj: facebook.com)

Po dvou méně výrazných anglicky zpívaných singlech se Elizabeth Kopecká na jaře vytasila s emotivním songem „Plán B” (s českým textem), který by neměl zůstat opomenut ve výčtu toho nejlepšího, co se letos na naší popové scéně urodilo. Mladá zpěvačka ovšem na vavřínech neusíná a přichází s další vydařenou skladbou.

Tentokrát se vrátila k angličtině, na nosné sdělení určené hlavně mladým ženám ale nerezignovala.

„Je to píseň o sebehodnotě, o tom, že se musíme naučit žít nejdřív sami se sebou, a ne aby nás definovaly (partnerské) vztahy, ne abychom se zbytečně romanticky zahazovali s lidmi, co si nás neváží, chodili k někomu domů, jen proto, že ostatní to dělají taky (ale ty víš, že to prostě není on!). Vykašlat se na vztahy, který jsou prázdný... a hlavně mějme se rádi! Protože nejdřív si musíš vážit sama/sám sebe, abys mohla být šťastná/šťastný,” uvedla Elizabeth Kopecká na sociálních sítích.

Píseň „Baby Girl” doprovází do kin komedii „Poklad” s Jiřím Langmajerem a Veronikou Khek Kubařovou. Nejde přitom o žádnou odrhovačku ve stylu seriálu „Vinaři”, naopak z produkčně i aranžérsky propracovaného songu stříkají emoce a opojná, až velkolepě filmová atmosféra. Elizabeth Kopecká singl složila s Markem Prendergastem z populární irské skupiny Kodaline a světovost z výsledku rozhodně čiší.

Videoklip pochopitelně staví hlavně na záběrech ze zmíněného snímku, takže se divák podívá i na Bali, kde se jeho děj odehrává. Obdivovatelé zpěvaččina půvabu si však rovněž přijdou na své.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář