Jdi na obsah Jdi na menu

Elton John vydá v únoru nové studiové album!

15. 1. 2016

006---elton-john.jpgElton John (foto: Angelika Špicarová)

Britský zpěvák, skladatel a jedinečný klavírista Elton John vydá v únoru nové album. Jeho v pořadí třiatřicátá studiová nahrávka dostala název „Wonderful Crazy Night” a přinese (až) čtrnáct nových písní.

Elton John desku „Wonderful Crazy Night” natáčel s mnoha hudebními kolegy, kteří ho doprovází již od jeho hudebních začátků – bubeníkem Nigelem Olssonem, se kterým pracuje již od pozdních šedesátých let, nebo kytaristou Daveyem Johnstonem, který s Eltonem Johnem hrál poprvé v roce 1971 a postupem času se stal plnohodnotným členem zpěvákovy doprovodné kapely.

I v případě producenta Elton vsadil na jistotu. O produkci desky, kterou zpěvák natáčel ve věhlasných studiích The Village v Los Angeles, se postaral T-Bone Burnett. Ten je podepsaný i pod zpěvákovou minulou nahrávkou „The Diving Board” a vyprodukoval pro něho i album „The Union”, které Elton John v roce 2010 natočil s Leonem Russellem.

Novinka „Wonderful Crazy Night”, kterou v rádiích již několik týdnů aktivně propaguje dravý singl „Looking Up”, bude ke koupi digitálně a bude mít navíc i čtyři různé fyzické formáty. Ten základní bude obsahovat deset písní a dvanáctistránkový portrétový booklet s Eltonovými fotkami od slavného německého fotografa Juergena Tellera. Stejný počet skladeb nabídne i stoosmdesátigramový vinyl.

Pro skalní fanoušky budou k dispozici i dva náročnější formáty. Deluxe verze na CD bude obsahovat dvě bonusové písně a i její booklet s fotkami bude rozšířen o čtyři strany. Největší pozornost ale jistě zaslouží super deluxe boxset. V něm příznivci najdou desku „Wonderful Crazy Night” na již zmiňovaném vinylu, na dvou CD s celkem čtyřmi bonusovými songy a chybět nebude ani speciální, plnobarevný dvacetistránkový booklet plný portrétů od Juergena Tellera.

Elton John novou deskou jednoznačně potvrzuje, že stále patří mezi britskou hudební špičku a má v hudbě i ve svých osmašedesáti letech stále co říct. Jeho studiová novinka „Wonderful Crazy Night” vyjde pod hlavičkou labelu Universal Music již 4. února.

Text - zdroj: electropiknik.cz