Jdi na obsah Jdi na menu

Emeli Sandé ve svižné novince věří, že přicházejí světlejší zítřky

26. 1. 2022

emeli-sande.jpgEmeli Sandé (foto - zdroj: facebook.com)

Na seznamu umělců, kteří chtějí letos vydat nové album, nechybí ani skotská zpěvačka Emeli Sandé. Po dříve zveřejněných skladbách „Look What You've Done” a „Family” představila singl „Brighter Days”, který by příznivcům jejího úchvatného hlasu rozhodně neměl uniknout.

Písnička hudebně vychází z jejích kořenů v r'n'b, soulu a gospelu, ke klavírní melodii a vytleskávání se však přidává i pulsující taneční rytmus. Výsledkem je energický hit, jenž by Emeli Sandé mohl po čase zase vrátit na slušné hitparádové pozice. Nehledě na to, že přináší i sympatické poselství víry ve světlejší zítřky.

„Skladba je inspirovaná skutečností, že i v těch nejtemnějších chvílích vždy existuje naděje. Možná se budeme muset ponořit trochu hlouběji do sebe, ale ona tu vždy je,” tvrdí interpretka. „Vykročení z temnoty je jen v naší moci. Strach není náš, pesimismus nám nenáleží, porážka není naše volba. Volíme si lepší dny a tato píseň slouží jako hlas naděje, víry a lásky,” vzkazuje.

Ústřední myšlenku zdařile ztvárňuje videoklip režiséra Lewise Catera. Emeli Sandé v něm zpívá v pochmurné, značně zchátralé místnosti, která ale postupně rozkvétá.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek