Jdi na obsah Jdi na menu

Emma Smetana natočila ambiciózní klip k písni Can't Give You Up

6. 10. 2017

emma-smetana.jpgEmma Smetana (foto: Marielle Tepper)

Po úspěchu hitu „No Fire”, který na jaře do vysílání nasadila i největší komerční rádia, přichází Emma Smetana s dalším singlem. Tentokrát nevybírala ze svého loňského debutového alba „What I've Done”, ale nahrála úplnou novinku „Can't Give You Up”.

Pro zpěvačku byla v éře první desky charakteristická inspirace šedesátými léty a jejími hudebními idoly, nyní se však rozhodla znít současněji. „Chtěla jsem složit taneční věc, svižnou, trochu tajemnou, s absolutně moderním zvukem. Ve studiu jsme sice strávili asi pětinásobek původně vyhrazeného času, ale jsem přesvědčená o tom, že to stálo za to. Lidé, co už nový singl slyšeli na koncertech, zatím všude tančili a tleskali, jako by to znali už dávno,” říká Emma Smetana. Píseň napsala už tradičně s Jordanem Hajem a s producentem Jiřím Burianem.

Videoklip režíroval Jordan Haj ve spolupráci se svým bratrancem Givinarem Křížem. Emmu v něm uvidíme například jako mořskou pannu a navštívíme i tajemný večírek. Zápletka je tu téměř hororová.

Momentálně vyjíždí Emma Smetana na pokračování turné Mezi Vlaky po českých nádražích. Jeho jarní část zařadil iREPORT mezi sedm nejoriginálnějších koncertů sezóny. „Je to pro mě samozřejmě velká satisfakce. Nejcennější je ovšem fakt, že turné na těch třech prvních zastávkách navštívilo několik tisíc nadšených lidí. Skalních fanoušků i náhodných kolemjdoucích a cestujících. Na pražském hlavním nádraží se publikum ani nevešlo do haly, třetina příznivců si nás poslechla zvenku, z takzvaného Sherwoodu, viděla jsem na ně přes sklo, nalevo od pódia. Nepopsatelné,” vzpomíná Emma Smetana, která 23. září zahrála na Národním dni železnice a těší se i na další zastávky. Už 6. října se objeví na nádraží v Hradci Králové a 13. října v Olomouci.

Vstupné bude opět dobrovolné a půjde na dobročinné účely. Výtěžek z jarního turné (přes 30 tisíc korun) poslala Emma Smetana dětem a matkám v nouzi. Jejími hosty budou tentokrát Thom Artway a Michal Hrůza.

Text - zdroj: ireport.cz/jm