Jdi na obsah Jdi na menu

Emma Smetana zve v klipu k songu Velvet Dress na divoký západ

27. 10. 2016

emma-smetana.jpgEmma Smetana (foto: Marielle Tepper)

Emma Smetana s druhým klipem ze svého debutového alba „What I've Done” rozhodně nespěchala, vždyť od zveřejnění videa k singlu „Waiting” uběhlo už deset měsíců. Tento odstup se však neprojevil vůbec negativně.

Vizuál ke skladbě „Velvet Dress”, jež čeká tuto sobotu křest v Praze, není totiž jenom artovkou, nýbrž obsahuje i děj. V něm drží padouch Don Benzona nevinnou Princessu Novu jako rukojmí. Plány se mu ale chystá zhatit Juan Dresina. Pro záchranu zpěvačky tak padne nejeden lidský život. Celá zápletka klipu natočeného na kolínských kolejích posloužila Jordanu Haji a Givinaru Kříži jako zkouška režisérským ohněm. Jedná se totiž o jejich prvotinu.

Důvody k použití vlakové tématiky byly dva. Jednak je v samotné písni vysamplován zvuk dávné lokomotivy, pak také chtěla Emma mít alespoň jeden klip v cestovním pohybu, neboť ten definuje její život. Spolu s estetikou coveru alba (60. léta) se pak bollywoodský western nabízel sám. Aby byl dojem starého bijáku kompletní, přeskočí dokonce místy obraz, což na druhou stranu působí trochu uměle. To ale neplatí o psychedelických efektech, které režisérské duo vytvořilo ručně s pomocí barevných sklíček. Dále nechybí ani ultrarychlá přiblížení obličeje nebo podivné úhly kamer, pro dobové snímky tak typické. Díky nim působí některé záběry až úsměvně. Úplný konec mezi ně ale určitě nepatří. Podívejte se sami.

Text - zdroj: musicserver.cz/David Böhm