Jdi na obsah Jdi na menu

Emotivní song Kateřiny Marie Tiché zdobí film Zápisník alkoholičky

6. 7. 2024

katerina-marie-ticha.jpgKateřina Marie Tichá (foto: Angelika Špicarová)

Sledovat vzkvétající kariéru Kateřiny Marie Tiché je radost. Zpěvačka a básnířka jde v mnohém ve stopách svého velkého vzoru Davida Stypky, po kterém převzala kapelu Bandjeez. A platí to i pro videoklip k písni „Znova”, kterou si pro film „Zápisník alkoholičky” v hlavní roli s Terezou Rambou vyhlédl režisér Dan Svátek.

Skladba uzavírající zpěvaččino v únoru vydané album „Plamen” patří k těm, v nichž jde autorka až na dřeň. V niterné a křehké výpovědi se zamýšlí nad tím, jaký by asi byl její život, kdyby se narodila jako někdo jiný. „A kdybych v noci náhodou chtěla obejmout, byl by se mnou někdo jiný, jiný šaty bych si k ránu musela obléknout a zahnat jiný stíny...” zpívá nesmírně emotivně, ale bez známky prvoplánového patosu.

„Když se nám v životě něco děje, asi každý si říkáme, jaké by to bylo, kdybychom se narodili jako někdo jiný, v jiném městě a podobně. A nejspíš také máme tendenci si říkat, že by to bylo lepší, kdybychom třeba byli miliardáři na Floridě. Ale vždy když mě něco takového napadne, rychle mi dojde, že i takový člověk má své problémy, jenom jsou jiné. A přitom dost možná stejně velké nebo malé. Tato píseň je tedy takové smíření s tím, že i kdyby tedy tomu tak bylo, neudělalo by mě to automaticky šťastnou,” uvedla k songu sama interpretka.

Videoklip zde hraje spíše doplňkovou úlohu. Vedle spousty záběrů z filmu, podle nichž to vypadá, že si Tereza Ramba v roli alkoholičky nejspíš sáhla až na dno, vidíme paralelní linku Kateřiny jedoucí ve vlaku. Důraz klade na její mimiku a emotivní prožitek. A má to opravdu velkou sílu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář