Jdi na obsah Jdi na menu

Filmový klip Dáši Zázvůrkové zaujme svou obrazovou intenzitou

14. 8. 2021

dasa-zazvurkova.jpgDáša Zázvůrková (foto - zdroj: facebook.com)

Herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková se připomíná s autorským albem „Mirákl 9”. Do světa pouští videoklip ke skladbě „Jazzovej anděl”, na jehož vzniku se coby režisérka podílela filmová dokumentaristka Olga Malířová Špátová společně se svým manželem, kameramanem Janem Malířem.

V této spolupráci vznikl působivý a zejména díky intenzivnímu hereckému výkonu Dáši Zázvůrkové výrazný snímek. Symbolické video se opírá o celou řadu paradoxních obrazů - například hned úvodní záběry na hezky (s ohledem na situaci až nepatřičně) oblečenou ženu putující s malým rozvrzaným vozíkem s milými věcmi přes močál či střevíček plný bahna. Všechny přitom pojí motiv překonávání náročných překážek, jež vede až ke kýženému, nevyřčenému cíli, kterým, pravděpodobně, bude láska. Obrazovou sílu klipu ještě podtrhuje nervózní kamera libující si v netradičních úhlech pohledů s velkým podílem detailů.

Dáša Zázvůrková se v hudebním a divadelním světě pohybuje od devatenácti let. Začínala v divadle Karlín, dlouhá léta byla členkou divadla Semafor a k jejím největším kariérním milníkům patří spolupráce s legendárním režisérem Milošem Formanem, pod jehož vedením hrála v jazzové opeře Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra „Dobře placená procházka”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek