Jdi na obsah Jdi na menu

Finská kapela Sonata Arctica se vrací k powermetalovým kořenům

28. 10. 2023

sonata-arctica.jpgSonata Arctica

Po vydání dvou akustických desek pracovala finská skupina Sonata Arctica tajně na plnohodnotném albu. Fanoušci mohou od nového opusu očekávat návrat k čistým powermetalovým kořenům. Formace nedávno přinesla první ochutnávku v podobě skladby „First In Line”.

Vydání nové desky, která je zatím bezejmenná, se plánuje na jaro 2024. Brzy se dozvíme více informací. Zatím si můžeme užít první singl „First In Line”, o němž frontman Tony Kakko říká: „Jedná se o první powermetalovou píseň, kterou jsem pro album napsal. Pojmenoval jsem ji ‚First In Line’ a název se mi podařilo dodržet. Song pojednává o nástrahách elektronických obrazovek, které dnes z velké části vychovávají budoucí generaci více než my. Myslíme si, že televizí, mobily nebo tablety si kupujeme čas, ovšem jsou tato zařízení pro naše děti opravdu správná? Nemáme raději číst knihy a děti učit, že štěstí dosáhneme spíše tím, že omezíme neustálou stimulaci všech našich smyslů?”

Nezapomeňte, že Sonata Arctica zahraje společně s kapelami Stratovarius a Induction už 9. listopadu v brněnském Sono Centru.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář