Jdi na obsah Jdi na menu

Finská skupina Apocalyptica se vrací ke kořenům i k Metallice

10. 3. 2024

009---apocalyptica.jpgApocalyptica (foto: Angelika Špicarová)

Finská symfonic metalová kapela Apocalyptica přichází se svou desátou studiovou deskou a do jisté míry uzavírá kruh. Pod všeříkajícím názvem „Plays Metallica Vol. 2” se totiž skrývá další album postavené výhradně na tvorbě americké žánrové legendy.

Úpravou pro klasické nástroje prošly songy napříč diskografií od výpravných kusů „One” či „Orion” přes ne úplně dobře přijatý „St. Anger”, až k „The Unforgiven II”.

Celkem kolekce nabídne deset položek, mimo jiné i skladbu z debutu Metallicy „Kill 'Em All” nazvanou „The Four Horsemen”, na níž hostuje současný basák metalové ikony Rob Trujillo.

Právě tento singl, podaný v typickém duchu Finů, dostal i vizuální podobu. A vlastně se jedná o shrnutí cesty této skupiny. Od snění v zaplivané zkušebně přes provokování snobů metalem v koncertních síních až po velká pódia se svým publikem. Má to jednak humor a dynamiku, jednak i filmové kvality. Jen tady nějak schází ten Rob Trujillo, což je trochu škoda.

Formace Apocalyptica na podzim naplánovala rozsáhlé evropské turné a v kalendáři je také zastávka v České republice. Kapela vystoupí 11. října v pražském O2 universu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář