Jdi na obsah Jdi na menu

Florence And The Machine zachycují nebeskou samotu

17. 4. 2018

florence-and-the-machine_2018.jpgFlorence Welch (foto - zdroj: facebook.com)

Rozjímavými tóny zahajují Florence And The Machine éru chystaného čtvrtého řadového alba. Singl „Sky Full Of Song” stojí na andělsky něžném a přece tak robustním a znělém hlasu hlavní protagonistky Florence Welch. Až po konejšivém a cappella úvodu se pozvolna přidává komorní hudební doprovod. Nejhlubší dojem však stejně zanechá právě pěvecký výraz interpretky.

„Někdy, když zpíváte, dostanete se tak nahoru, že je těžké přijít na to, jak jít zase dolů. Je to ten pocit, jako když vás někdo rozbije a vy se ženete směrem ven a nahoru a chcete, aby vás někdo držel v klidu, aby vás přivedl zpátky k sobě. Je to neuvěřitelný a nebeský, ale tak nějak osamělý pocit,” říká o novince sama Florence Welch.

Ta vsadila i v klipu na minimalismus, který ještě umocňuje černobílé ladění. Zpěvačku lze spatřit v jednoduchých pozicích - ležící na zádech nebo klečící, skoro jako by se chtěla pomodlit. Jako první singl je to překvapivá volba, protože rádiové ambice píseň pro svou éteričnost určitě nemá, nicméně britská skupina už v minulosti mnohokrát dokázala, že nemá zapotřebí jít cestou všeobecné líbivosti. Pokud se naplní, co se říká, ale zatím nebylo oficiálně potvrzeno, nová deska se bude jmenovat „High As Hope” a spatří světlo světa koncem června.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek