Jdi na obsah Jdi na menu

George Michael zveřejnil videoklip ke skladbě Let Her Down Easy

5. 2. 2014

george_michael_2014.jpgGeorge Michael (foto: Francois Mori / AP)

Britský zpěvák George Michael zveřejnil novou skladbu "Let Her Down Easy". Padesátiletý interpret k singlu "Let Her Down Easy" už stihl natočit i videoklip, ve kterém si zahrála Hannah Janes a o režii se postaral Vaughan Arnell. Píseň, kterou původně nazpíval Terence Trent D‘ Arby, je zároveň prvním singlem z očekávané studiové desky "Symphonica".

George Michael plánuje vydání šestého sólového alba na 17. března. Novinka bude obsahovat 14 skladeb, přičemž vyjde i v deluxe edici, která nabídne o tři písně více. Fanoušci na nahrávce najdou i předělávku skladby "The First Time Ever I Saw Your Face", kterou proslavila Roberta Flack či cover verzi písně "Idol" Eltona Johna. Na albu se jako koproducent podílel i Phil Ramone, který však v březnu loňského roku zemřel.

George Michael se narodil 25. června 1963 v Londýně. V roce 1981 založil duo Wham!, ve kterém s ním působil i Andrew Ridgeley. Formace se proslavila hity jako "Wake Me Up Before You Go – Go", "I’m Your Man" nebo "Last Christmas".

V roce 1987 Michael vydal sólový debut "Faith", po němž následovaly nahrávky "Listen Without Prejudice Vol. 1" (1990), "Older" (1996), "Songs from the Last Century" (1999) a "Patience" (2004).

Sedmkrát se dostal do čela singlového UK Chartu a osmkrát na první místo amerického singlového žebříčku. V roce 2008 ho magazín Billboard zařadil na 40. místo žebříčku 100 nejúspěšnějších interpretů všech dob. Během kariéry získal například tři Brit Awards, čtyři Ivor Novello Awards, tři American Music Awards a jiné.

Text - zdroj: digitalspy.co.uk