Jdi na obsah Jdi na menu

Ghost představili výživné lyric video ke skladbě Faith

15. 7. 2019

ghost.jpgGhost (foto - zdroj: nepascene.com)

Švédští maskovaní bubáci Ghost nedávno oznámili evropské turné (to nevynechá ani Prahu, koncert je plánovaný na 1. prosince) a navíc fanouškům předhazují další sousto. Tentokrát poněkud syrové a rozhodně ne určené pro slabší nátury.

Na samotném konceptu lyric videa (tedy klipu, kde je dominantnější spíše text písně než vizuální stránka), který Ghost zvolili pro prezentaci skladby „Faith” z loňské desky „Prequelle”, by nebylo zas tak nic neobvyklého. V tomto případě ovšem jeho sledování může způsobit lehce znechucené přivírání očí, odvracení zraku, u těch méně zdatných i počínající dávivý reflex. Pod textem totiž běží jakýsi starý (nebo staře působící) film netečně zachycující nechvalně proslulý zákrok, jež vešel ve známost coby lobotomie. Zároveň jej ale odlehčují drobné černohumorné štůlce, do rytmu si ťukající lékařská kladívka a vůbec celkové brakové ladění.

Jakkoliv mohou Ghost působit měkce a jako kapela, která si na tvrďáky jenom hraje, v případě tohohle snímku nakoukli za hranici, za níž se bojí jít i leckterá vpravdě metalová formace.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek