Jdi na obsah Jdi na menu

Glass Animals pokračují klipem Youth v uceleném příběhu

4. 8. 2016

glass-animals-2016.jpgGlass Animals (foto - zdroj: Fource Entertainment)

Britští indie rockeři Glass Animals vypustili nový singl „Youth” z chystané druhé studiové nahrávky „How To Be A Human Being”, která by měla vyjít koncem srpna.

Kapela už prvním singlem „Life Itself” předvedla, že se bude ubírat trochu jiným směrem než na debutu „Zaba”, který sklidil úspěch především díky plíživé atmosféře. Vše nasvědčuje tomu, že druhá deska bude příběhová. Sám Dave Bayley řekl, že „Zaba” byla plná abstraktních textů, čemuž se chtěl na připravované novince vyvarovat.

Videoklipy k singlům postupně vypráví jeden ucelený příběh. „Youth” tak navazuje na předchozí video „Life Itself” a opět nás zavede do motelu. Tentokrát se v hlavní roli ocitne malý chlapec z předchozího videa a neustále někam pobíhá. Servírka, nejspíš matka, ho hledá, ale chlapec jí vždy unikne. Hudebně se jedná o pomalejší skladbu s příjemně uvolněným refrénem.

Glass Animals k nám zavítají již podruhé, 8. listopadu zahrají v pražském klubu Roxy. Lístky na koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaroslav Hrách