Jdi na obsah Jdi na menu

Guns N' Roses se v písni Hard Skool vracejí hluboko do minulosti

29. 9. 2021

guns_n-_roses_2017.jpg

Guns N' Roses už několik týdnů pilně koncertují a kromě spousty starých hitů fanoušky začali zásobovat i novými kousky. Slovo „nové” však musí být v uvozovkách a ještě kurzívou, aby bylo jasné, že spíše znamená dosud oficiálně nevydané.

Už počátkem srpna jsme se dočkali skladby „Absurd”, která měla zárodek v písni „Silkworms”, na níž kapela pracovala v období nahrávání „Chinese Democracy”. Téměř mizivá melodie, sloganovitost a poněkud industriální zvuk příznivcům mnoho radosti neudělaly. Jejich tváře nyní může rozjasnit úsměv díky novince „Hard Skool”, protože ta je dřevní až běda.

I tato skladba má své kořeny v sessions ke zmíněné desce, tehdy ovšem nesla titul „Jackie Chan”. Někteří skalní fanoušci dokonce tvrdí, že píseň se začala rodit už během devadesátých let, kdy současní navrátilci Slash a Duff McKagan byli stále členy Guns N' Roses. A zvukově by se tomu dalo věřit. Kdyby někdo nadhodil, že se jedná o nepoužitý materiál z natáčení debutu „Appetite For Destruction”, mohl by mít pravdu. Song uhání vpřed stejně jako legendární kousky z tohoto alba a nejde o nic jiného než o přímočarou rockovou vypalovačku.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek