Jdi na obsah Jdi na menu

Helloween lákají na novou desku svižným singlem Skyfall

7. 4. 2021

55_helloween.jpgHelloween (foto: Angelika Špicarová)

Studiový návrat německé skupiny Helloween za účasti členů klasické sestavy zpěváka Michaela Kiskeho a kytaristy Kaie Hansena vyvolává nemalé očekávání. Eponymní album, následovník šest let staré nahrávky „My God-Given Right”, vyjde 18. června a nabídne celkem dvanáct, v rozšířené bonusové edici dokonce šestnáct skladeb.

Nyní už navíc díky zveřejněnému prvnímu singlu víme, že to této staronové formaci šlape stejně dobře jako na velkolepém turné „Pumpkins United”, které se v roce 2017 zastavilo i v pražské Tipsport Areně.

Volba padla na nejdelší, závěrečný kus kolekce, song „Skyfall”. Ten se k posluchačům sice dostává v osekané singlové verzi zkrácené z albových dvanácti minut na necelých sedm a půl, zato k němu kapela přidala epicky pojatý videoklip. Ústřední trojice Michael Kiske, Andi Deris a Kai Hansen se v něm vydává do boje proti mimozemšťanům. Parta veteránů přilétá ve vesmírné lodi ve tvaru kytary, chápe se svých zbraní (kytar, bicích a mikrofonů) a vrhá se do akce. Snímek, který je z velké části postavený na digitální animaci, si pohrává s klišé žánru hrdinského sci-fi a rýpne si i do aktuálně populárních komiksových filmů.

Je celkem zřejmé, proč si formace na úvod z desky „Helloween” vybrala zrovna píseň „Skyfall”. Skladba samotná je esenciálním kusem z repertoáru německých metalistů. Nijak objevným, ale stále funkčním. Souhra svižných riffů a trojice proplétajících se hlasů má pořád svou nezaměnitelnou atmosféru a kouzlo.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek