Jdi na obsah Jdi na menu

Helloween představili další povedený song z připravované desky

24. 5. 2021

55_helloween.jpgHelloween (foto: Angelika Špicarová)

Už jen necelý měsíc zbývá do dne H, tedy do vydání eponymního studiového alba powermetalových veteránů Helloween. Kapela fanouškům krátí čekání novým singlem „Fear Of The Fallen”.

Po „Skyfall” druhý odhalený kousek „Fear Of The Fallen” je rychlý, melodický song, jako stvořený pro zpěváka Andiho Derise. Muž, který kdysi po odchodu Michaela Kiskeho zachránil Helloween, na novou desku otiskl svůj skladatelský um hned v několika skladbách. „Dva hlasy dávají širší možnosti. S Michaelem Kiskem po boku jsem si mohl dovolit text hrnout bez ohledu na pauzy. Když zpívám já, Michael se může nadechnout a plynule navázat, až dojde dech mně. Tohoto střídavého efektu jsem využil třeba ke gradaci refrénu ve ‚Fear Of The Fallen’,” prozradil muzikant.

Album „Helloween” prezentuje skupinu překypující kreativitou a milionovými nápady, které jim mohou ostatní velké spolky jen tiše závidět. Po pětatřiceti letech v hudebním zápřahu ze sebe hudebníci dovedli vydat písně hodné jejich kariéry a zároveň si nevykrádat vlastní pokladnici.

V pořadí šestnáctou desku produkoval Charlie Bauerfeind a kapela se na ní potkala v maximálně silné sestavě: Michael Kiske, Andi Deris, Michael Weikath, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner a Dani Löble. Nahrávka vychází šest let od předchozího počinu „My God-Given Right”.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz