Jdi na obsah Jdi na menu

Hentai Corporation zveřejnili skvělé video k songu Trash Island

9. 3. 2020

009---hentai-corporation.jpgHentai Corporation (foto: Angelika Špicarová)

Hentai Corporation vydali počátkem března nové EP „0042603545450”. A aby toho nebylo málo, přicházejí nyní i s videoklipem ke skladbě „Trash Island”. Píseň má úctyhodných šest minut a jde o mix z mini opery, swingu, thrash metalu a hard rocku.

„Chtěli jsme zase udělat něco novýho a po animovaným klipu jsme toužili už dlouho. Je to taková muzikálová ujetina, ve který zábavnou formou vyprávíme o závažnym současnym tématu, a to znečištění oceánů. Zvířátka, jimž lidi zničej jejich přirozený prostředí, se přesunou na území, kterým je ostrov z odpadků, kde jim je parádně. Pak se to ale celý zvrtne, když tam přijedou ekologové a začnou jim to uklízet,” popisuje kapela.

Režii má na svědomí studio DRAWetc., konkrétně Vladimír Strejček, a vzhledem k vražedné stopáži už se dá výsledek považovat spíše za krátký animovaný film. Minimalistický červeno-černo-bílý příběh o zvířátkách vraždících ekologické nadšence Greenpeace je skvělou prací animátorů, kteří dokázali detailně vystihnout podstatu. Video je navíc prošpikované typickým černým humorem skupiny. 

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková