Jdi na obsah Jdi na menu

Hvězdy spojily síly a přezpívaly vánoční píseň Andělé strážní

1. 12. 2021

andele-strazni.jpgVáclav Neckář & spol. (foto - zdroj: clovekvtisni.cz)

Začal advent a roztrhl se pytel s vánočními skladbami. Jednu takovou nazpívalo dvanáct známých českých umělců pod taktovkou Jana Neckáře. Společně chtějí podpořit aktivity organizace Člověk v tísni, konkrétně její e-shop Skutečný dárek. Václav Neckář, Marta Kubišová a Marie Rottrová se setkali ve studiu a spolu s dalšími osobnostmi naší hudební scény nahráli song „Andělé strážní”.

Píseň vyšla už v roce 2014 na Neckářově albu „Mezi svými”. Text, jenž napsal Jan Fischer, připomíná, že i v těžkých časech nad námi stojí andělé strážní a že naděje a víra jsou stále tady. Tato slova jsou o to aktuálnější ve chvíli, kdy se Česká republika potýká s krizí a mnoho lidí se nachází na pokraji sil. Pandemie covidu-19, tornádo na Moravě nebo ekonomické potíže trápí nemalou část veřejnosti. Skladba by měla povzbudit všechny, kteří si procházejí nelehkým obdobím. Každý zkrátka potřebuje svého anděla strážného a věřit v lepší zítřky.

Kromě výše jmenovaných zde zpívají také Klára Vytisková, Tomáš Klus s Tamarou, Jiří Macháček, Milan Cais, Emma Smetana s Jordanem Hajem, Tereza Mašková a Shopaholic Nicol. Je to pestrá kombinace interpretů, jež propojuje starou a mladou gardu. Všichni zpívají citlivě, bez patosu a kýče. Oproti původní kompozici došlo ke zrychlení tempa, díky vrstvení hlasů song postupně krásně roste. Videoklip je sestřihem záběrů z nahrávacího studia, z nichž čiší příjemná atmosféra.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková