Jdi na obsah Jdi na menu

IAMX představil kontroverzní videoklip k songu Stardust

5. 3. 2018

iamx_2018.jpgChris Corner aka IAMX (foto - zdroj: fource.cz)

Hudební a vizuální provokatér Chris Corner aka IAMX vypustil do světa nové video. Spolu s charismatickou tatérkou, modelkou a muzikantkou Kat Von D natočil klip k písni „Stardust”.

Jde o titulní singl jeho posledního alba „Alive In New Light”, které vyšlo před měsícem. Korektnější, měkčí verzi klipu bude následovat necenzurovaná plná verze, jež bude dostupná na Playboy.com.

Umělec, který dokáže skvěle skloubit elektronické experimenty s punkovou energií i svébytnou poetikou či alternativní zvuk se svéráznými performancemi, natočil videoklip ve vlastní režii v pronajatém starém továrním loftu v centru Los Angeles.

„Experimentovali jsme tam se světly, zrcadly a různými kamerovými technikami,” říká Chris Corner a dodává: „Nemám rád vyprávění příběhů, ale miluju performance a všechna vizuální umění. To jsem chtěl do tohoto videa dostat a je tam samozřejmě kus životní zkušenosti, která je integrální součástí celého projektu IAMX.”

Expresivní a fetišistická stylizace klipu předurčuje výtvarnou a světelnou podobu fascinující show na turné, v rámci něhož IAMX zavítá 17. března do pražského klubu MeetFactory.

Text - zdroj: ireport.cz/redakce