Jdi na obsah Jdi na menu

Idles zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay v klipu k singlu Grace

27. 2. 2024

idles_foto_tom-ham.jpgIdles (foto: Tom Ham)

Idles nedávno pátým albem „Tangk” načali novou kapitolu své kariéry. Píseň „Grace” byla sice zveřejněna již během prosince jako druhý singl z něj, nyní ale nastal čas také na videoklip. A ten je opravdu netradiční.

Vizuál bude na první pohled povědomý mnoha fanouškům skupiny Coldplay. Právě ona se singlem „Yellow” před více než dvaceti lety opanovala hitparády.

Nápad na využití doprovodného klipu prý dostal frontman Idles Joe Talbot ve snu. Následující den se okamžitě spojil s Chrisem Martinem, který nic nenamítal, naopak jim pomohl. Vizuál je tak předělávkou videa Coldplay, ale s využitím deepfake AI technologie tak, aby vznikl dojem, že Chris Martin zpívá právě skladbu „Grace”.

Sám Chris Martin dokonce pomáhal s vyladěním technologie, aby vše vypadalo co nejvíce realisticky. Ve výsledku tak opět vidíme zpěváka slavné formace procházejícího se po pláži ve Studland Bay na jihozápadě Anglie. Tentokrát ale zpívá jiný song.

Píseň produkovala trojice Nigel Godrich (Radiohead, Beck), Kenny Beats (Denzel Curry, Vince Staples) a také kytarista Mark Bowen, stejně jako celou desku. Kapela si užije evropské turné, které odstartovalo minulý týden ve Velké Británii. Nahrávku přijede představit také do České republiky, kde vystoupí 11. března v pražském klubu SaSaZu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář