Jdi na obsah Jdi na menu

Iggy Pop se v novém videoklipu noří do hlubin drogové psychózy

16. 1. 2023

iggy-pop.jpgIggy Pop (foto: Jimmy Fontaine)

Kmotr punku Iggy Pop vydal 6. ledna napjatě očekávané album „Every Loser” a pozitivní recenze na sebe nenechaly dlouho čekat. Jednotlivé skladby doprovázejí jednoduchá animovaná lyric videa, nyní ale přichází také regulérní klip k písni „Strung Out Johnny”.

Temný kus, který hudebně vychází z post punku a dává krásně vyniknout překvapivě hlubokému zpěvákovu hlasu, dostal vizuální podobu se značně svébytnou atmosférou. Najde se tu trocha lynchovského surrealismu, blázinec, kupa špíny, Iggyho charismatu, drogová estetika i podmanivá atmosféra. Celý vizuál působí zvláštně mimo realitu, pohrává si se symbolickými obrazy. Je snad zrychleně hnijící ovoce a zelenina odrazem protagonistova hroutícího se zdravého rozumu a osobnosti, propadání se do drogové temnoty?

Drogová psychóza promítnutá do obrazů, rauš, ale i úpadek a v jistém ohledu duchovní přerod. I tak by se zajímavý videoklip dal interpretovat. „God made me a junkie / But Satan told me so” zpovídá se tady Iggy Pop. A je v tom podobná síla a upřímnost, jaké najdeme i na zbytku alba.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář