Jdi na obsah Jdi na menu

Igor Orozovič a Aneta Langerová nazpívali společný duet

7. 6. 2023

igor-orozovic_aneta-langerova.jpgIgor Orozovič & Aneta Langerová (foto - zdroj: youtube.com)

Igor Orozovič se stále častěji prosazuje nejen na televizních obrazovkách a divadelních prknech, ale i jako zpěvák a autor. Nyní se prezentuje velmi niternou skladbou s názvem „Je to dávno”, do níž přizval Anetu Langerovou.

Žánrově se obě osobnosti proťaly v šansonu s příměsí popové chytlavosti a za pomoci producenta Igora Ochepovského, který měl na starosti výsledný zvuk nahrávky, režisérky videoklipu Veroniky Jelšíkové a jeho producenta Viléma Postráneckého vzniklo dílo, které není pouze spotřebním zbožím, ale má svou nezpochybnitelnou hodnotu. Igor Orozovič jím navíc připomíná koncert se svojí kapelou, jenž se uskuteční 29. července na letní scéně divadla Studio DVA Vyšehrad.

Aneta Langerová a Igor Orozovič - Je to tak dávno
© Supraphon

„Igor mě oslovil, jestli bych s ním nazpívala duet, poslal mi song a mně se ten nápad líbil. Nahrávání byla zábava, šlo o dialog stejně tak, jako je tomu v téhle písni. Líbí se mi Igorovo přemýšlení nad hudbou jako nad živou bytostí,” prozradila ke vzniku songu Aneta Langerová a Igor Orozovič doplnil: „Měl jsem pro tenhle duet jasnou představu křehkého jemného zpěvu a byl jsem zvědavý, jak k tomu Aneta přistoupí. Hledali jsme nejupřímnější výraz. Byla to skutečná tvorba. I když je to zdánlivě pár slov, tak právě proto musí být správně usazena.”

Videoklip k songu „Je to dávno” se dá považovat za jeden z těch, ze kterých je cítit popuštěná uzda fantazii. Je prostě úplně jiný, hravý, nenudí. Nejenže je v něm skryta spousta různých poselství, jež si každý může vyložit po svém, ale to množství nápadů a triků vás bude nutit se k tomuto snímku vracet opakovaně.

Lze očekávat, že i zmíněné letní vystoupení bude výjimečné. „Koncert na Vyšehradě proběhne v plné palbě všech našich nástrojů a k tomu budou do rytmu cvrkat cvrčci. A až budu zpívat ‚Hvězdy’, tak třeba i nějakou přes světelný smog zahlédneme. Bude to krása,” řekl s úsměvem Igor Orozovič.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář