Jdi na obsah Jdi na menu

Imagine Dragons představili hned dvě nové skladby

15. 3. 2021

011---imagine-dragons.jpgImagine Dragons (foto: Angelika Špicarová)

Americká kapela Imagine Dragons tento týden překvapila zveřejněním dvou nových singlů. Písně „Follow You” a „Cutthroat” by se dle slov frontmana Dana Reynoldse měly objevit na připravované desce.

K první skladbě se váže (snad) osudový příběh, o nějž se zpěvák podělil s fanoušky na TikToku. Po sedmiměsíční odmlce, kdy se svou ženou vůbec nekomunikoval, se rozhodl rozvést. Během cesty za advokáty, kde měl podepsat příslušné papíry, mu od ní přišla zpráva. Text ho přesvědčil, aby místo k právníkům zamířil k ní. Když dorazil na místo, skočila mu Aja Volkman do náručí a od té doby spolu mají skvělý funkční vztah.

A co zásadního v textovce stálo? „Oznámila mi, že mě nepotřebuje vlastnit, aby mě milovala,” vysvětlil Dan Reynolds. A právě o této události se Imagine Dragons rozhodli napsat píseň „Follow You”. Ta hudebně navazuje na popový charakter alba „Evolve”, jedná se tedy o chytlavý lovesong, jež bude určitě úspěšně rotovat v rádiích.

Oproti tomu singl „Cutthroat” je nervní electro-pop-rockový kus, který je zcela v kontrastu k první, jemné skladbě. Zaujme především agresivní vokální linkou a pichlavými kytarami.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko