Jdi na obsah Jdi na menu

Imagine Dragons se v novém videoklipu ocitají v zajetí déjà vu

9. 7. 2024

026---imagine-dragons.jpgDan Reynolds (foto: Angelika Špicarová)

Populární skupina Imagine Dragons se před pár dny pochlubila albem „Loom”, které je fúzí hip hopu a rocku. Zabývá se tématy paranoie, tlaku a proměny. Z desky vzešly chytlavé singly jako „Nice To Meet You”, „Eyes Closed” a v neposlední řadě i čerstvě představený „Wake Up”.

Text začíná slovy popisujícími pocity dezorientace a neustálého pohybu. Tento obraz naznačuje stav, kdy se mysl nachází v neutuchajícím rozrušení, bez schopnosti najít stabilitu. Postavu „Velkého muže” lze interpretovat jako metaforu sociálních nebo osobních bariér, které musíme překonat. Píseň se také dotýká myšlenky přizpůsobení a změny, což líčí verš „někdy jsem cha-chameleon”. Tato slova naznačují potřebu neustále se přizpůsobovat okolnostem, tedy klíčovou dovednost v dnešním světě.

Song zdůrazňující pocit, že jsme pořád pod dohledem a tlakem, doprovází videoklip z dílny Matta Eastina. Frontman kapely Dan Reynolds prochází hotelovou chodbou, aby nakonec skočil do postele. Mysteriózní trans ještě doplňují vteřinové záběry na kosmonauta ve vesmíru, žraloky či vlny narážející do útesu. Celkově snímek skvěle zachycuje záludný pocit déjà vu, který většina z nás dost dobře zná.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář