Jdi na obsah Jdi na menu

Imagine Dragons zveřejnili zdařilý videoklip k singlu Eyes Closed

7. 4. 2024

011---imagine-dragons.jpgImagine Dragons (foto: Angelika Špicarová)

Písní „Eyes Closed” americká kapela Imagine Dragons otevírá novou kapitolu své kariéry. Asi nejdůležitější informací je, že na čerstvých promo fotkách chybí bubeník Daniel Platzman. V krátkých klipech ze studia se za bicí posadil zpěvák Dan Reynolds. Některá média přinesla informaci o Platzmanových depresích, leč nikdo oficiálně zeštíhlené složení skupiny neohlásil.

„Poté, co jsem se na nějakou dobu stáhl do ústraní a trávil čas s rodinou a blízkými, jsem konečně pocítil touhu vrátit se do studia, které mi původně přinášelo největší radost. Ovšem teď s novým pohledem. Po více než deseti letech s kapelou svět vypadá v mnohém jinak, některé věci ale zůstanou stejné. Právě nalezení správné rovnováhy mezi nostalgií a svěžím pohledem mi ve studiu přináší opravdové potěšení,” popsal aktuální nahrávání frontman.

Velký posun lze vnímat i po hudební stránce. Novinka, která by měla být předzvěstí sedmé studiové desky, se pohybuje na hranici alternativy s aspekty rapu, elektroniky a rocku. Její dravost je opravdu nevídaná. Hutný elektronický beat, silně upravený zpěv a absence mainstreamového refrénu naznačují, že Imagine Dragons už nemají potřebu tvořit pouze songy, které budou automaticky útočit na přední příčky hitparád.

Podobně nejasné jsou i indicie v klipu k novému singlu. Doporučujeme se na vizuál k „Eyes Closed” podívat vícekrát, vždy s nějakým časovým odstupem. Skalní fanoušci v něm totiž pokaždé najdou další odkaz na to, co nás v souvislosti s Imagine Dragons čeká v následujících měsících.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář