Jdi na obsah Jdi na menu

Interpol lákají na nové album hned dvěma povedenými písněmi

4. 5. 2022

011---interpol.jpgInterpol (foto: Angelika Špicarová)

Sedmá studiová deska amerických Interpol nazvaná „The Other Side Of Make-Believe” spatří světlo světa 15. července prostřednictvím labelu Matador Records. Vydání alba kapela oznámila společně s představením pilotního singlu „Toni”, na který o pár dnů později navázala zveřejněním skladby „Something Changed”.

Nahrávání desky probíhalo pod dohledem producentské dvojice Flood a Alan Moulder. Psaní nových písní začalo s příchodem pandemie, kdy trojice Paul Banks, Daniel Kessler a Sam Fogarino pracovala individuálně, jelikož v té době každý z nich pobýval v jiné části světa. Podle frontmana Paula Bankse výsledek leckoho překvapí. „Mohl bych se dozajista soustředit na to, jak je to všechno pos*aný, ale cítím, že teď nastal přesně čas, kdy je nezbytné hlavně neztrácet naději. A právě uvěřitelné emoce dělají Interpol Interpolem.”

Tímto albem Newyorčané navážou na čtyři roky starou kolekci „Marauder”. Kromě zmíněných dvou songů se na desce objeví dalších devět skladeb. Několik z nich slavní muzikanti hrají i během koncertů na americkém turné, na němž je momentálně doprovází skupina Spoon. Do Evropy se Interpol přesunou na letní festivaly.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb