Jdi na obsah Jdi na menu

Interpol lákají na nové album povedeným singlem The Rover

16. 6. 2018

011---interpol.jpgInterpol (foto: Angelika Špicarová)

Interpol se po loňských oslavách patnáctých narozenin debutového alba „Turn On The Bright Lights” posouvají dál a již 24. srpna vydávají šestou řadovou desku. Nahrávka ponese název „Marauder” a naváže na čtyři roky starou „El Pintor”, která se u kritiků dočkala solidních ohlasů. Úvodním tahákem na chystanou kolekci je skladba „The Rover”.

Skupina začala pracovat na novém albu koncem roku 2016 a nahrávání probíhalo od prosince do dubna letošního roku v Tarbox Road Studios. Jako producent byl vybrán Dave Fridmann, známý ze spoluprace se Spoon, Mogwai, The Flaming Lips nebo The Vaccines. Kromě pilotního singlu je na novince dalších dvanáct songů. Podle frontmana Paula Bankse deska nabízí plno unikátních myšlenek, ale píseň „The Rover” byla zvolena jako upoutávka kvůli své přímočarosti a struktuře, díky níž jako by se mohla objevit na kterémkoliv z předešlých alb.

Nový producent, přesto stále staří temní Interpol. Hned od prvních kytarových riffů je lehké poznat, o kterou partu se jedná. Zvonivý tón kytar Newyorčany doprovází již od zmíněného debutu. Tentokrát se k nim připojily také zběsilé bicí Sama Fogarina. Přebít je může snad jen bolestný Banksův vokál. Pospolu s jednoduchým, stále se opakujícím refrénem však vytváří song, který má ambice vzbudit po letech větší zájem o Interpol a možná i zvýšit očekávání od jejich nadcházejícího alba.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb