Jdi na obsah Jdi na menu

Irský zpěvák Hozier cílí na muže posedlé penězi ve válečném klipu

23. 8. 2024

hozier.jpgHozier (foto: Edward Cooke)

Je to už rok, co Hozier představil pekelnou desku „Unreal Unearth”. Před pár dny přišel s jejím rozšířením v podobě EP „Unaired”. Posluchači se dočkali zdařilých písní „Nobody's Soldier”, „July” a „That You Are”. K poslední jmenované si přizval syrsko-americkou folkovou umělkyni Bedouine.

Song „Nobody's Soldier” se ubírá daleko rytmičtějším směrem, než jsme u irského rodáka zvyklí. Písni dominují bicí a kytarové riffy v refrénu se protínají s Hozierovým vokálem. Na rozdíl od počinů z dříve vydaného alba zní novinka daleko optimističtěji. Přesto se jedná o protiválečnou hymnu z pohledu člověka, který se nechce stát obětí válek chamtivého systému.

Skladbu doprovází i podobně stylizovaný videoklip. V něm se střídají záběry irského umělce s výjevy zlých businessmanů, padajících peněz nebo válečných helem. A když zrovna Hozier nepokřikuje do mikrofonu, usedá za šicí stroj, aby ušil panenky vojáků a nenasytných obchodníků. Bílou vlajku míru pak nakonec zastíní náboje do samopalu. Skoro se tak zdá, že svět bez válčení je jen utopií. Vizuál má na svědomí Daniel Ryan, jemuž se povedlo zachytit hlavní myšlenku songu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář