Jdi na obsah Jdi na menu

Irský zpěvák Hozier v novém videoklipu umírá na operačním sále

5. 5. 2023

hozier.jpgHozier (foto: Edward Cooke)

Hozier vydal v březnu EP „Eat Your Young”. To má být jakousi ochutnávkou alba, na němž tento irský hudebník pracoval už během pandemie a jež by mělo vyjít ještě letos. Na EP je i song „All Things End”, který písničkář nedávno doplnil poutavým a silným klipem.

Hned na první poslech je jasné, že píseň vypráví o ztrátě. A je na každém, aby si domyslel, co přesně ztrácí. Nejsnazší je vnímat skladbu jako jakýsi rozchodový dopis, jenž pojednává o lásce a marné snaze si ji udržet, ačkoliv už dávno skončila.

Proto je překvapivé, když ve videu autor neukazuje typický melancholický příběh dvou odcizujících se lidí, ale na ztrátu a loučení nahlíží z trochu z jiné perspektivy. Můžeme ho totiž sledovat, jak přes snahu lékařů umírá na operačním sále a se zpěvem na rtech se loučí se životem.

Hozier naznačil, že songy na EP i na chystané desce jsou inspirované „Peklem” z Dantovy „Božské komedie”. Máme se tak rozhodně na co těšit, jelikož rodák z Newcastlu je kromě uhrančivého hlasu známý i propracovaností a kvalitou textů.

Text - zdroj: musicserver.cz/Robin Sedlmaierů

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář