Jdi na obsah Jdi na menu

Islandští Vök přinášejí v klipu k písni Waiting severské ticho

13. 3. 2016

vok-2016.jpgVök (foto - zdroj: facebook.com)

Na velký debut islandské party Vök si ještě chvíli počkáme, prozatím je však venku čerstvý singl „Waiting”, k němuž byl nedávno dokončen i velice zdařilý videoklip.

Vök pomalu finišují s evropskou koncertní šňůrou, v rámci které se zastavili i v Praze, a posléze se plánují uzavřít v nahrávacím studiu.

Video k „Waiting” měl na starost umělec, který si říká Glashier (dříve spolupracoval třeba s interprety jako Fatboy Slim, Juliette Lewis, Chrissie Hynde či Black Peaks). Ten ve své tvorbě preferuje koncepční snímky s citem pro detail a použitou techniku filmování. „Waiting” bylo usazeno do drsné, přesto překrásné islandské krajiny - rozmanitost scenérií a panoramat podporují niternou atmosféru skladby. Svým způsobem může někomu evokovat klip „Enjoy The Silence” od Depeche Mode, avšak zdejší krajinomalba (od ledovců po prázdnotou odkryté pobřeží) tomu dodává na naléhavosti nečekaného.

Vök s „Waiting” neponechali nic náhodě, vše zapadá do sebe a oslovení Glashiera bylo skvělou volbou. Evidentně zde zafungovala sounáležitost v názorech a nepolapitelná obrazotvornost. Teď si jen počkat na celou desku.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek