Jdi na obsah Jdi na menu

Ivana Korolová ukazuje v novém videoklipu svůj virtuální svět

25. 3. 2021

ivana-korolova.jpgIvana Korolová (foto: Zuzka Bönisch)

Klip k songu „Zona 200” vznikl netradičním způsobem real-time produkce, a to ve spolupráci se studiem Xlab. Toto studio zde pro Ivanu Korolovou vytvořilo vlastní virtuální svět, kde se téma skladby promítá do 3D projekcí.

„Už dlouho jsem chtěla natočit další videoklip a znovu tak lidem připomenout desku ‚Kruhy’. Píseň ‚Zona 200’ je o chronickém kašlání na druhé, o planých slibech a vlastním světě, kde mám svoje pravidla. Taky ale v rámci songu zjišťuji, že se karta obrací a já můžu zůstat sama... Na jeden záběr jsem musela tímto světem proplout jako v počítačové hře, vyhýbat se předmětům a reagovat na jednotlivé scény a také na tři kamery. Díky tomu nás po skončení natáčení nečekaly dlouhé noci s postprodukcí, ale klip byl vlastně hotov. Jako když si pustíte youtubera, jak hraje videohru,” popisuje zpěvačka.

„Skladba perfektně zapadla do koncepce nereálného světa. Hrdinka hraje s okolím prostřednictvím výmluv a lží různé malé hry, až se sama ztratí ve svých představách, které ji nakonec pohltí. Tuto hru nelze vyhrát. Game over,” říká Deja VJ, tvůrce 3D projekcí.

Studio Xlab má bohaté zkušenosti právě s real-time produkcí, před pandemií tvořilo videoobsahy na koncertní show, zároveň pro televizní pořady a velké konference jak v Čechách, tak i v USA. Po zavedení restrikcí se tým Xlabu rychle přeorientoval na on-line prostředí, kde mohl zúročit své dosavadní zkušenosti. A tak vznikl nápad tvořit virtuální světy.

Ivana Korolová je česká herečka, zpěvačka a dabérka. V roce 2018 představila svůj první singl s názvem „PMS”. Ve videoklipu se s ní objevily herecké kolegyně Patricie Pagáčová a Marika Šoposká, jež společně s Ivanou napsala text k této i dalším písním. V roce 2019 Ivana Korolová vydala debutové album „Kruhy” pod producentským dohledem Armina Effenbergera, který je i autorem muziky.