Jdi na obsah Jdi na menu

Jack White vrší v novém singlu Hi-De-Ho jeden nápad na druhý

9. 3. 2022

jack-white.jpgJack White (foto: David James Swanson)

Jack White na letošní rok připravil hned dvě alba a fanoušky zásobuje neutuchající přehlídkou singlů. Ty jasně ukazují rozličné nálady, kterých se na deskách dočkáme. Byla tu akustická balada „Love Is Selfish”, vyostřený punkový song „Fear Of The Dawn”, dvě verze „Taking Me Back” a teď přišla na řadu skladba „Hi-De-Ho”, v níž hostuje rapper Q-Tip.

Singl byl vybrán z první nahrávky „Fear Of The Dawn”, která vyjde už 8. dubna. A je dost zvláštní, jinak se to asi popsat nedá. Hodně fragmentální píseň obsahuje extra zkreslené synťáky, hned několik samplů skladby „The Hi-De-Ho Man” Caba Callowaye, akustickou flamenco sekci, výraznou basovou linku, kytarové sólo a trochu znuděně zpívajícího Jacka Whitea. Všechno tak nějak navršené na sebe, chaoticky, podivně, až se z toho maličko vytrácí nějaký smysl. Ale tenhle Američan už je dnes v pozici, kdy si může dělat skutečně cokoliv.

Závěrem připomeňme, že na „Fear Of The Dawn” naváže 22. července deska „Entering Heaven Alive”. Zatímco ta první slibuje rockový zvuk, ta druhá by měla být spíše folkového ražení.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek