Jdi na obsah Jdi na menu

Jake Bugg přirovnává v novém kritickém songu život k Zombielandu

10. 6. 2024

011---jake-bugg.jpgJake Bugg (foto: Angelika Špicarová)

„Zombieland”, první ukázka z očekávaného šestého alba britského hudebníka Jakea Bugga, posluchače překvapí drsnou sociální kritikou. V textu se totiž ostře otírá o současné nastavení světa a života běžných lidí.

Musí chodit do práce a bojovat o každý cent, přitom vidina odchodu do důchodu se jim neustále vzdaluje. Tedy se jedná o situaci, která není neznámá ani nám v našich českých podmínkách.

„Dokola a dokola to jde znovu. Každý den vypadá stejně,” zpívá Jake Bugg v chytlavém refrénu kytarového songu, kterým se vrací ke svému ranějšímu zvuku. Píseň postrádá elektronické aranže z posledních počinů a naopak po letech dává znovu vyniknout především jeho hlasu a kytaře.

Hudebník nechal k textově pochmurné skladbě natočit režisérku Rachael Halaburda černobílý videoklip zachycující běžný život na ulici a v zaměstnání. Ta se zvolenými záběry skvěle trefila do nálady tohoto sociálně orientovaného singlu.

Song ohlašuje, že britský písničkář si po třech letech do své diskografie zapíše další zářez. Deska „A Modern Day Distraction” vyjde 20. září a naváže na dosud poslední nahrávku „Saturday Night, Sunday Morning”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář