Jdi na obsah Jdi na menu

Jakub Moulis zveřejnil video k povedené skladbě Noc střídá den

27. 1. 2020

jakub-moulis.jpgJakub Moulis (foto - zdroj: Universal Music Czech Republic)

Mužských výrazných hlasů na současné české hudební scéně příliš není. Jeden takový se ale zrodil v rámci The Voice Česko Slovensko. Jakub Moulis svou energií a zároveň křehkostí, velmi sebevědomým, a přesto pokorným projevem, ohromil nejen porotu a diváky, ale i producenta Marcella Procházku.

„Mladý, charismatický a talentovaný,”  říká o novém interpretovi Marcell. Jakub Moulis tak nyní představuje debutový singl s názvem „Noc střídá den”, který je odrazem nešťastné lásky a muzikantské vášně.

Niterné city, nevěra a křivda byly inspirací songu. „Skladbu jsem napsal krátce po rozchodu se svou bývalou přítelkyní. Píseň Noc střídá den byla původně jen s akustickou kytarou. Konečná aranž vznikla až po pár měsících v Londýně, kde jsme se s Marcellem zaměřili na vyjádření emocí s využitím současných možností zvukové produkce,” přibližuje jednadvacetiletý Jakub Moulis, jež se vedle muziky věnuje také divadlu, herectví, moderování a jako lektor vede na několika základních školách hodiny populární hudby.

Producent a zpěvák Marcell Procházka, který spolupracuje například s Lenny, Debbi nebo Lucií Bílou, přisuzuje Jakubovi nejen pěvecké, ale i lidské kvality. „Při natáčení ve studiu jsem měl možnost Jakuba poznat blíže a vedle toho, že je to velký hudební talent, má i správně nastavené lidské hodnoty, což je vzácné a důležité. Jsou to právě ony, co formují umělcovu tvorbu,” popisuje Marcell.

„Noc střídá den” má i klipovou podobu, které se ujal mladý nadějný režisér David Balda. Ve videoklipu si hlavní roli zahrála dcera úspěšného herce a vítěze StarDance, Jiřího Dvořáka – Anna. „Vizuál jsme pojali jako vyrovnání se s nevěrou prostřednictvím muziky. Vzpomínky zpěváka jsme zobrazili v kombinaci s expresivním vyjadřováním pocitů v nepřívětivé atmosféře.” Snímek zrcadlí lásku a vášeň, které střídá beznaděj a smutek. Příběh páru, mezi nějž vstoupila třetí osoba, končí vysvobozením, které představuje právě hudba.