Jdi na obsah Jdi na menu

James Harries přichází ve skladbě Superstition s bohatším zvukem

20. 5. 2019

james-harries-2016.jpgJames Harries (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Britský písničkář, kytarista a zpěvák James Harries představil nový song, přitom od vydání singlu „Lights” utekl už více než rok a půl. Původní záměr osamocených písní bortí informace o tom, že čerstvý kousek „Superstition” má být součástí chystaného alba.

Toho bychom se měli dočkat příští rok opět u vydavatelství Tranzistor. Mezitím se James Harries vydá koncertovat do zahraničí (v plánu je třeba i vystoupení v Paříži). Rozsáhlejší turné po České republice přijde až s novou deskou.

Na „Superstition” James Harries spolupracoval s producentem a skladatelem Viliamem Bérešem, jedná se tedy o společnou autorskou skladbu. Všechny kytarové party natočil Steve Walsh a na baskytaru zde hostuje Matěj Belko. Tématem je pak muzikantův pohled na životní pověry. Inspirací mu bylo vyprávění jednoho známého, který jej jednou v noci vezl domů. „Měl děti a rodinu, skvělou práci, byl aktivní na sociálních sítích a sdílel obrázky s jídlem, partou, sportem i mantrami. Byl úspěšný, ale zdálo se mi, že se sebou samým příliš spokojený není. Nekonečně cosi hledal, aby dosáhl štěstí. Kdyby se zastavil a podíval se na to, co všechno má, možná by zjistil, že to je právě to štěstí,” popisuje.

Píseň „Superstition” naznačuje, že James Harries se vydá do jiných vod, než na jaké jsme byli doposud zvyklí, a zvuk se bude od posledních nahrávek (EP „Recorded Live In Bratislava” a desky „Until The Sky Bends Down”) docela lišit. Na výslednou podobu celého kompletu si však budeme muset ještě chvíli počkat.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek