Jdi na obsah Jdi na menu

Jan Fic zveřejnil hravý videoklip k songu Podvedená generace

21. 7. 2020

jan-fic.jpgJan Fic (foto - zdroj: Archiv Jan Fice)

Brněnský muzikant Jan Fic se na hudební scéně výrazněji prosadil před dvěma lety albem „Město”. Deska, pevně zakotvená v blues, ale zároveň čeřící jeho vody elektronikou a svojským přístupem k žánrovým konvencím, zaujala posluchače i odbornou veřejnost.

Není tedy divu, že se na další nahrávku čeká s jistým napětím. Díky kampani na Startovači je však už jisté, že druhé autorské studiové album Jana Fice vyjde pod názvem „Potom” letos v září.

O jeho produkci se, stejně jako v případě debutu „Město”, postaral Martin Evžen Kyšperský z formace Květy. „Deska vznikala ve zvláštní atmosféře celostátní karantény během pandemie nemoci covid-19, kdy každý člen kapely nahrával u sebe doma, takže během natáčení se nikdo s nikým nepotkal,” popisuje Jan Fic netradiční okolnosti vzniku novinky. Výsledkem je příběhové dílo s neméně zvláštní atmosférou. Na albu se dále podíleli Radim Hanousek, Aleš Pilgr, Jiří Prajzner a Jakub Kočička.

Na světě je také první singl nazvaný „Podvedená generace”. Skladba zachycuje pocity lidí, kteří byli vychováváni v úplně jiném světě, než jakému musí nyní čelit. Píseň doplňuje hravé video, koláž domácích záběrů členů skupiny a jejich přátel, jež právě tyto protichůdné vjemy a výzvy dokresluje.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek