Jdi na obsah Jdi na menu

Jana Kirschner napsala titulní píseň k výpravnému seriálu Slovania

22. 1. 2021

jana-kirschner.jpgJana Kirschner (foto: Angelika Špicarová)

Během jarní vlny pandemie pracovala Jana Kirschner v Londýně na skladbě k seriálu „Slovania”, který uvede slovenská komerční televize Joj. Song „Láska neumiera” složila se svým partnerem a producentem Eddiem Stevensem.

„Odtržená od domova a rodiny jsem mezi domácí výukou našich dětí přemýšlela, jak se propojit s touto částí naší historie. Po několika měsících uvažování nad tím, co nás spojuje, jsem pochopila, že jsou to právě asi ty úplně základní otázky, pocity a emoce,” popisuje zpěvačka a dodává: „Láska je tématem těchto dní. Tisíckrát skloňovaná, ale stále živá. Je to rozhodně velké téma posledního roku a myslím si, že mnozí z nás si právě během něj uvědomili, že je to možná jediná jistota, kterou v tomto podivuhodném světě máme. Proto se i skladba jmenuje Láska neumiera.”

V novince zpívá také interpret rusínských lidových písní Štefan Štec, který do výsledku podle Janiných slov vnesl zemitost a rovnováhu. Především se však hudebníkům podařilo vytvořit to, co se od tematických songů očekává - působivou atmosféru. Pomyslně se s nimi skutečně ocitnete v drsné době raného středověku, v němž se děj dvanáctidílného seriálu odehrává.

Celkovému dojmu samozřejmě napomáhá také videoklip, který obsahuje nejen seriálové záběry. Režisér Mayo Hurajt loni v prosinci zavítal se štábem do královského Richmond Parku v Londýně. Natáčení sice provázely mnohé komplikace, včetně zdravotních potíží kameramana a epidemiologických omezení, ale nádherné obrázky za tuto námahu jednoznačně stály.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek