Jdi na obsah Jdi na menu

Jerry Cantrell sype krátce před vydáním sólové desky další ukázku

26. 10. 2021

jerry-cantrell.jpgJerry Cantrell (foto:

Ikonický zpěvák, skladatel, kytarista a spoluzakladatel kapely Alice In Chains Jerry Cantrell se pochlubil singlem „Siren Song”. Jde o třetí a poslední píseň před vydáním jeho očekávaného sólového alba „Brighten”. Nahrávka spatří světlo světa 29. října.

Nová deska bude obsahovat devět skladeb včetně závěrečného coveru Eltona Johna „Goodbye”. Dosud bylo možné vyslechnout skladby „Atone” a „Brighten”. Aktuální píseň „Siren Song” zdobí kromě Jerryho Cantrella (kytara, zpěv, basa) také Gil Sharone (bicí, perkuse), Greg Puciato (doprovodné vokály), Jordan Lewis (klavír) a Joe Barresi (triangl).

Ačkoliv nahrávka jako celek působí o dost pozitivněji, než předchozí Cantrellova tvorba, on sám ji takto nevnímá. Více prozradil v rozhovoru, jenž najdete v listopadovém Sparku. „Nedokážu posoudit, jestli se nějak liší moje současná a předchozí tvorba. Nemyslím si ale, že by ve stylu, jakým jsem psal skladby dřív a jakým píšu teď, byl nějaký rozdíl. Určitě mají různou náladu, je to přece jenom unikátní deska s písněmi, které nikdy předtím neexistovaly. Je však nepřesné něco odvozovat ve smyslu ‚natočil jsi rozzářenou desku, takže se máš dobře’. Pro mě to znamená, že daný jedinec neposlouchá dostatečně pozorně, aby porozuměl textům. Rád míchám různé polohy dohromady, tedy temnější i světlejší barvy. Určitá věc se může na první pohled nějak jevit, ale ve skutečnosti znamená něco zcela jiného či úplně opačného. Život je docela komplexní a osobně mám rád songy, filmy i knihy, které jsou víceúrovňové, mají více rovin. Takže je opravdu trochu omezující konstatovat, že album zní více prosvětleně. Veskrze tomu rozumím, ale není to dostatečně výstižné.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz