Jdi na obsah Jdi na menu

Joe Bonamassa představil titulní song ze stejnojmenné desky

5. 10. 2021

42_joe_bonamassa.jpgJoe Bonamassa (foto: Angelika Špicarová)

Joe Bonamassa až do nedávna dodržoval mezi alby dvouletý rozestup, letos je to, zdá se, poněkud jinak. Uplynul sotva rok od vydání vcelku podařené kolekce „Royal Tea” a již láká na další. Bude se jmenovat „Time Clocks” a spatří světlo světa 29. října.

Novinka slibuje změnu zvuku, což mohou potvrdit dosud zveřejněné singly. Kytarista se dal na delší stopáže, blues zůstává, ale jako by ho překrývaly jiné, originálnější vrstvy. Není se však čemu divit. S natolik bohatou diskografií, která se ale po celou dobu pohybuje v čistě blues-rockových mantinelech, je nejvyšší čas na svěží vlivy.

Aktuálně představený titulní song je sedmiminutovou rockovou baladou, patetickou v melodiích, epickou v instrumentaci. V každém případě je to jiné a náznaky posunů tu rozhodně jsou. Předjímat výsledek se ovšem nemusí vyplatit. Celá deska, jež vznikala v lockdownové době a s producentem na druhém konci světa, může velmi snadno sklouznout do vyjetých kolejí. Podle tiskového prohlášení byly tentokrát největší inspirací New York a jeho atmosféra.

Skladba s doprovodným klipem se zabývají vyrovnáváním se s neustálým tokem času a vzpomínkami i bilancováním, které s tím nutně souvisí.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek