Jdi na obsah Jdi na menu

Joe Satriani a Steve Vai vzpomínají ve společném singlu na mládí

3. 4. 2024

joe-satriani.jpgJoe Satriani (foto: Angelika Špicarová)

Kytaroví mágové Joe Satriani a Steve Vai se topí v moři emocí. Alespoň tedy v novém singlu „The Sea Of Emotion, Pt.1”, k němuž byl natočen docela vtipný videoklip. Vydejte se na cestu zpět do 70. let, kdy přátelství dvou muzikantů začalo.

Dvojice hudebníků společně připravila tři skladby, které na sebe navazují. Video k „The Sea Of Emotion, Pt.1” představuje úvodní song z trilogie. Jedná se o první spolupráci dvou ikonických kytaristů, kteří se znají více než padesát let. Právě čerstvý klip zachycuje dobu, kdy se seznámili.

Joe Satriani říká: „Když jsme se se Stevem rozhodli, že konečně nadešel čas, abychom udělali něco společně, vzpomněl jsem si na naše skromné začátky. Na náš původ, naše puberťácké sny o rokenrolové dráze. Když jsme se setkávali pozdě v noci, koukali na pole, jež bylo součástí komplexu školy Carle Place v New Yorku, a sdíleli své nejhlubší myšlenky. Tohle pole se pro nás na začátku 70. let stalo ‚mořem emocí’. Vzpomínky, které jsme si na tomto místě vytvořili, byly inspirací pro naše tři písně. Každá část v sobě nese malé připomínky toho, co nás tenkrát v hudbě zajímalo, včetně akordové sekvence, kterou jsme se Stevem občas jamovali během lekcí kytary.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář