Jdi na obsah Jdi na menu

John Wolfhooker bojují v nové písni Singularity se svým emočním já

23. 1. 2022

john-wolfhooker_2018.jpgJohn Wolfhooker (foto: Rusty Shepherd)

Muzikantům z kapely John Wolfhooker se daří. Neustále se posouvají dál, a dokazují tak, že patří k tomu nejlepšímu, co česká scéna v jejich ranku nabízí. Nedávno je draftoval label Warner Music a oni u něj hned vydali nový singl „Singularity”. Ten se do jisté míry vrací ke kořenům skupiny, zároveň je to ale návrat v modernějším a tvrdším kabátu.

Píseň nás vezme do budoucnosti. Původní myšlenka textu o vnitřním rozhovoru se svým emočním Já, které má převahu nad tím racionálním a my se s tím musíme naučit žít, zůstává. Budoucnost ukazuje i tag „626”, kterým pánové song označkovali. A kdo vydrží sledovat až do konce, dozví se, že chystají EP, jež ponese právě tento název.

O klip se tradičně postaral bubeník Adrian Janeček s Alexandrou Hraškovou z FERO Production, kteří si tentokrát na pomoc s režií a scénářem přizvali zpěvačku Pam Rabbit. Hlavní role robotky se ujala Valentina Tran. Jako zástupkyně moderní technologie vezme do rukou (proti jeho vůli) život zpěváka formace Martina Čupky v roli automechanika z blízké budoucnosti. „Maťo je ve videoklipu za automechanika, což je podobný paradox, jako kdyby měl jelen šéfovat myslivecké asociaci. ‚Singularity’ je o upozornění na to, že nám pomalu, ale rychle začínají vládnout stroje. ‚Skynet’ scénář 1:1 se už děje,” odkazují John Wolfhooker s nadsázkou na slavnou filmovou sérii.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková