Jdi na obsah Jdi na menu

Jordan Haj zní ve vynikajícím debutovém singlu nadmíru dobře

6. 6. 2020

jordan-haj.jpgJordan Haj (foto - zdroj: facebook.com)

Jordana Haje mnozí znají jako životního partnera Emmy Smetany nebo jako ProGrama v crew Kapitána Dema. Své pěvecké a hudební ambice však otiskl i do kapely Peter Pan Complex, se svým bratrancem Givinarem Křížem pak režíruje klipy našim předním interpretům. A nyní to zkouší jako sólový muzikant.

Před pár dny představil první singl „The End Of The World”. Sám se přitom ujal jak hudby, tak textu. Produkci pak obstaral Jiří Burian. Doprovodný videoklip, který Jordan Haj režíroval společně s Givinarem Křížem, v úvodu připomíná celovečerní film reagující na dění ve společnosti. Vděčné, nesmrtelné a silné téma postapokalyptického světa podbarvuje emotivní text a výtečná muzika s výrazným doprovodem kostelního chorálu.

„Ta píseň, stejně jako další věci, co v současnosti skládám, se odehrává ve smyšlené nebo metaforické krajině. Je to lovesong z posledního dne tohohle světa, tak, jak si ten den představuju já. Zní to drasticky, ale rozhodně to nemá žádný fatální rozměr. Klip je o pomyslném castingu, během něhož se selektují dostatečně zajímaví jedinci, kteří si zaslouží opustit planetu Zemi těsně před zkázou,” popisuje hudebník. Nutno podotknout, že jde o skladbu, která je na tuzemské poměry mimořádně dobrá.

„Má to určitou poetiku, umocňuje to ve mně ten pocit, že tu svou první věc fakt pouštím do světa, aby si žila vlastním životem, dávám to pryč z rukou napospas uším, co to zaslechnou, a mohu jít dál. Postavit konečně kapelu, zkoušet, v říjnu absolvovat první koncert, skládat, nahrávat a dodělat celou desku,” dodává Jordan Haj.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková