Jdi na obsah Jdi na menu

José González představil zajímavý klip k poklidnému songu Visions

8. 5. 2021

014---jose-gonzalez.jpgJosé González (foto: Angelika Špicarová)

Švédský písničkář José González chce vydat 17. září čtvrtou řadovou desku s názvem „Local Valley”. Zatím na ni láká dvěma skladbami „El Invento” a „Visions”. K té druhé je nyní k dispozici doprovodný videoklip.

Klip režíroval opět Mikel Cee Karlsson a prvotní záběry odkazují ke komornímu vizuálu k předcházejícímu singlu „El Invento”. Vidíme Josého zahleděného vzhůru na terase jeho domu. Základem nového videa jsou však satelitní snímky různých míst Země, které ukazují, jak se svět v průběhu posledních let dramaticky změnil. Nechybí tak například pohled na vysychající jezero, na rozšiřující se pouště nebo na dynamicky rostoucí zástavbu. Kontrastním zpestřením je pak krátký prostřih do kosmu na objevy na naší oběžné dráze. „Visions” tak rezonují s poselstvím v textu a ukazují následky bezohledného lidského chování k naší planetě.

Album „Local Valley” doputuje do obchodů 17. září a José González k němu chystá i speciální live stream, během nějž v premiéře přehraje většinu čerstvého materiálu. Odehraje ho 12. září. Už na 10. června ale chystá jiný přenos, nese podtitul „Up & Close” a podrobnosti se dají dohledat třeba na jeho oficiálních stránkách. Kromě toho nedávno oznámil termíny nadcházejícího turné, v Americe půjde o společnou šňůru s Rufusem Wainwrightem. Pokud epidemiologická situace dovolí, nejblíže k nám bude 9. listopadu v berlínském koncertním prostoru Astra.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek