Jdi na obsah Jdi na menu

José González vypustil do světa další song z chystané desky

14. 6. 2021

014---jose-gonzalez.jpgJosé González (foto: Angelika Špicarová)

V září se dočkáme alba „Local Valley”, kterým José González ukončí šestileté čekání na nový materiál. Třetí návnadou se po španělsky nazpívané „El Invento” a poutavé „Visions” stala zasněná kompozice „Head On”.

Song přináší jeho typickou hru na akustickou kytaru protkanou skromným beatem 4/4. Do rozehrané harmonie José González místy téměř recituje jakýsi seznam činností, jež se musí neodkladně provést. K textu ho inspirovala kniha „The Value of Everything” od Mariany Mazzucato. Autorka zde popisuje hodnoty věcí okolo nás, které někteří lidé zbytečně devalvují nebo dokonce i zcela ničí. Zpěvák se nechal slyšet, že byl touto publikací po jejím přečtení velmi ohromen.

Doprovodné video režíroval opět Mikel Cee Karlsson a kromě komorních záběrů hlavního aktéra v jeho domě, v něm najdete řadu odkazů na matematické vzorce a vyjadřování pomocí čísel a algoritmů. Animované sekvence sestávající ze světélkujících bodů a obrazců byly totiž vygenerovány pomocí celulárního automatu s názvem „Game of Life”, jehož autorem je uznávaný matematik John Horton Conway. Režisér pak vše spojil do jakési zasněné obrazové symfonie, jež bobtná s blížím se finále skladby.

Čtvrtá deska Josého Gonzáleze s názvem „Local Valley” doputuje do obchodů 17. září, několik málo dnů předtím písničkář odehraje speciální live stream, během kterého tuto nahrávku představí.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek