Jdi na obsah Jdi na menu

Kapela Fate Magazine vydává po deseti letech nový singl Nečekej

2. 11. 2021

david-adamek.jpgDavid Adámek (foto: archiv kapely)

Kdysi velmi populární teplická skupina Fate Magazine se vrací. Po téměř deseti letech přichází s novou písní, elánem a hlavně chutí znovu něco tvořit a koncertovat.

„Když jsem před deseti lety rozpustil kapelu Fate Magazine nebylo to proto, že bych nechtěl tvořit hudbu, ale tragická událost, se kterou nikdo z nás nepočítal, mě natolik poznamenala, že jsem neviděl smysl v tom dál pokračovat. Začal jsem závodit ve sjezdu na kole, koupil si karavan a cestoval po Evropě. S partou kamarádů jsme uskutečnili expedici do Afriky, kam jsme vezli dětem kola. Tam jsem si uvědomil, jak můžou mít lidé k sobě blízko a dokážou se smát, i když nemají téměř nic,” říká k situaci zpěvák skupiny David Adámek.

„Došlo mi, že moje opravdové vnitřní naplnění je muzika. Začal jsem intenzivně psát songy a rozhodl jsem se první z nich poslat k lidem. Skladba má dvě verze, anglickou a českou a oba texty pojí naděje. Každý se někdy může cítit jako uprchlík, mít pocit, že nic nemá význam. O tom je ‚Nečekej’. Co bude dál, nevím, naučil jsem se žít tady a teď,” dodává David Adámek.

Videoklip vznikl k české verzi singlu. O střih se postaral Jakub Mahdal. „Klip k písni ‚Nečekej’ je spíše mým osobním vyjádřením, v němž se snažím ukázat, jak důležité je si plnit vlastní sny. Zjistil jsem totiž sám na sobě, že je to jedna z nejdůležitějších věcí v životě. Každý máme přání a touhy, jen na ně občas zapomínáme pod tlakem dnešní doby. To opravdové leží uvnitř každého z nás, jde o to jen vyslyšet to volání,” tvrdí David Adámek.